De Regelmaat

koffer inpakken

Koffer inpakken word een plezier met deze inpaklijst

 

Koffer inpakken

De vakantie staat voor de deur en je koffer ligt te wachten op je bed.
Je koffer inpakken blijkt nog een sport apart te zijn.

Wat gaat er dit jaar mee en past het allemaal. Met deze tips help ik je een stapje op weg.
Vaak willen we veel te veel meenemen maar waarom eigenlijk? Vaak doe je immers toch vaak het zelfde lievelings shirt aan.  Dus maak een lijstje van je favoriete kleding om zo goed overzicht te krijgen wat je echt mee wilt.

Hoe ga je te werk:

1  Maak in elk geval een lijstje met de belangrijkste spullen om mee te nemen:

Zorg dat je aan de hand van je lijstje al een inschatting maakt vd hoeveelheid hier kun je nog wat afstrepen en echt om zo alleen de belangrijkste dingen mee te nemen.

2 Rol kleding op of trek het vacuum in vacuumzak

Het oprollen van je kleding geeft als voordeel dat je meer kwijt kunt in je koffer en het kreukt minder dan wanneer je het vouwt. Ook het gebruik van een vacuumzak biedt voordelen let hierbij op dat je een zak neemt die je kun rollen om vacuum te zuigen, dus zonder hulpmiddelen als een stofzuiger kunt gebruiken. Op de site vd marskramer staan betaalbare zakken bijv. Ook is zo n vacuumzak handig tijdens het kamperen zo houd je tijdens een onverwacht buitje je bagage droog.

3 gaatjes opvullen

Tijdens je koffer inpakken vul je de gaatjes in je koffer op met kleine spullen zoals je ondergoed kun je bijv in je dichte/sportschoenen stoppen.
En je slippers passen vaak op hun zijkant nog net ergens tussen.

4 verdeel je spullen

Ben je op doortocht of ga je overnachten?
Op doortocht kun je je kleding per catagorie opruimen maak evt binnenzakken  liefst doorzichtig.
Ondergoed bij elkaar shirts bij elkaar enz zo vind je tijdens je reis makkelijk weer wat je vind ook kun je ervoor kiezen om een overnachtings tas te maken zodat je zware koffer niet uit de auto hoeft.

5 maak een wastas/ reiswasje

Vuile wass stop je in een aparte tas om zo je overige bagage schoon en fris te houden.

Om zoveel mogelijk ruimte te besparen neem je een reiszeep mee, doe onder de douche even snel een wasje en je bent weer helemaal fris. Je hebt immers toch een lievelings shirt, is het niet?
Vergeet niet je bikini en ondergoed uit te wassen. goede reiszeep

6 maak gebruik van je handbagage

Ga je vliegen? Benut je handbagage maximaal als je bang bent dat je ruimte te kort komt.
Zelf geef ik de voorkeur aan zo weinig mogelijk handbagage. Koffer inpakken met een bagage limiet is een hele opgave dus controleer dit goed op de site van je vlieg maatschappij om bij betaling of het moeten achter laten van bagage te voorkomen.

7 altijd reispapieren bij de hand

Of je nu met de auto trein bus of vliegtuig gaat maakt niet uit maar je papieren zijn belangrijk.
Wees er zuinig op en maak extra copieen van je documenten en reispapieren om zo bij verlies of diefstal nog iets te hebben. Zorg dat je de copieen apart van de orginelen bewaard.

Houd alle documenten bij elkaar in je tas, stop ze evt in een doorzichtig ziptasje zo n boterhamzakje met een mooie sluiting. Bij controle en inchecken haal je ze zo uit je handtas tevoorschijn.

8 laat bewust spullen thuis

Wat enorm scheelt is als je op je vakantie bestemming toiletartikelen koopt, het scheelt enorm in gewicht en ruimte tijdens je koffer inpakken. In elke camping/vakantie winkel zijn deze artikelen verkrijgbaar. Belangrijke spullen moet je natuurlijk niet vergeten zoals je lenzenvloeistof bijvoorbeeld.

 

9  Blijf ten alle tijden kalm

Je koffer inpakken gaat je lukken als je maar kalm blijft het is ten slotte voor een goed doel.
Heb vooral veel plezier al tijdens de voor bereiding zo zul je met een grote glimlach op je reis bestemming aankomen om optimaal te kunnen genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 juli 2015

0 Reacties opkoffer inpakken"

© De Regelmaat  -  email